Politica de confidențialitate pe Vivantis.ro

Pagina Vivantis.ro vă este ajustată dumneavoastră. În baza comportamentului dumneavoastră pe web personalizăm conținutul și vă afișăm ofertele și produsele relevante. Făcând click pe butonul „Înțeleg” sau pe oricare alt link în afara acestei bare, sunteți de acord cu utilizarea cookies și oferirea datelor despre comportamentul dumneavoastră pe web, pentru a vă afișa publicitatea țintită pe rețelele sociale și de publicitate sau pe alte pagini web. Personalizarea și reclama țintită pot fi oricând dezactivate în Setări confidențialitate.

2 luni pentru întoarcerea
Serviciul Clienți  [email protected] | +40 312 295 132
Menu

Întrebări frecvente

Cum stabilești mărimea inelului?
Piercing – aplicare, vindecare
Ce înseamnă dimensiunele unui prercing
Materiale
Curățarea bijuteriilor

CUM STABILEȘTI MĂRIMEA INELULUI?

Pentru ca să alegi unu inel, care să ți se potrivească, e necesar de a stabili mărimea potrivită. Dacă ați procurat cândva un inel și vânzătorul consultant va măsurat degetul cu ajutorul inelului de măsurat. Mărimea stabilită (55,59,...) prezintă circumferința degetului în mm și totodată mărimea degetului prezentată pe vivantis.ro

Dacă nu cunoașteți mărimea degetului vă oferim o instrucțiune grafică:

instrucțiuni - măsurare inel

Aveți în vedere că degetul va fi tras prin inel, șirul insă nu se strânge strâns.

Dacă vreți să cumpărați un inel mai lat(cu 8 mm mai mare) alegeți un număr mai mare cu o mărime decât cea pe care ați măsurat-o.

În cazul în care nu este în ofertă mărimea dvs, alegeți mărimea cu un număr mai mare sau mai mică. De obicei asta nu prezintă un defect.

Puteți stabili mărimea degetului și după diametrul intern:

Tabelul diametrelor
Numărul mărimii Diametru (mm) Numărul mărimii Diametru (mm) Numărul mărimii Diametru (mm) Numărul mărimii Diametru (mm)
48 15,3 54 17,2 60 19,1 66 21,0
49 15,6 55 17,5 61 19,4 67 21,3
50 15,9 56 17,8 62 19,7 68 21,6
51 16,2 57 18,1 63 20,1 69 22,0
52 16,6 58 18,5 64 20,4 70 22,3
53 16,9 59 18,8 65 20,7 71 22,6

PIERCING – APLICARE, VINDECARE

Găurirea unei zone a corpului cu o bijuterie de metal, și consecințele de vindecare. Foarte popular în rândurile tinerelor.
Piercingul se fabrică din diferite materiale (oțel chirurgical, titan, bioplat,...), de culori diferite și diverse forme care diferă după poziție.
Oțelul chirurgical și titanul sunt metale rezistente, care nu provoacă reacții alergice și sunt utilizate și în chirurgie.
Un material care devine foarte popular este bioplastul popular prin greutatea sa mică și o gamă variată de nuanțe și forme.
Cel mai des întâlnim piercingul în urechi, sprâncene, gură sau buric.

Tratamentul și îngrijirea găuririi

Urechi

În urechi se găsește o rețea mare de nervi, o găurire neprofesională poate duce la probleme grave. Piercingul urechii se vindecă peste 3- 5 săptămâni
 

Sprâncene.

După piercing sprâncenele foarte des tind să expulzeaze piercingul, de aceia e nevoie de un tratamnet adecvat. După găurire se folosește gheață pentru inflamație și unguente pentru aplicarea în locul găuririi.
 

Buric

Pentru îngrijirea buricului găurit se folosesc unguente și săpun antibacterial. E necesar să mențineți buricul în curățenie ideală. Vindecarea găuririi durează 3- 10 luni.
 

Nas

Vindecarea piercingului durează 4-6 săptămâni.
 

Limbă

Printre simptomele de găurire este și inflamarea gâtului, glande inflamate, incapacitatea de a mâncă și vorbirea incorectă. Ca îngrijiri se recomaandă clătirea gurii cu apă de gură. Din cauza inflamarii de la început se recomandă o tijă mai mare a piercingului, după vindecare ea se poate schimba pe una scurtă.
 

Bărbie

Gâurirea bărbiei sau buzei superioare se vindeca rapid și de cele mai multe ori fără probleme.
 

Sfârc

O zonă foarte sensibilă, după găurire se poate duce la pierderea sensibilitații și de multe ori se rupe. Vindecarea gâuririi durează 3-8 luni. Pentru aplicarea piercingului în această zonă apelați la un specialist calificat.

CARE SUNT SEMNIFICAȚIILE DE MĂRIME PENTRU PIERCING?

Mărimea piercingului este stabilită de doua (A x B) sau trei (A x B x C) dimensiuni, semnificația lor diferă după tipul de piercing:

BANANA BELL BARBELLS LABRET CAPTIVE READ RINGS CIRCULAR BARBELL
banana bell barbells labret captive read rings circular barabell
A lățime tijă A lățime tijă A lățime tijă A lățime tijă A lățime tijă
B lungime tijă B lungime tijă B lungime tijă B diametrul cercului B diametrul potcoavei
C diametru bilei mai mari C diametru bilei C diametru bilei C diametru bilei C diametru bilei

MATERIALE

Oțel chirirgical

Oțelul chirurgical este un metal foarte rezistent și tare, care nu provoacă reacții alergice. Oțelul chirurgical cu indicele 316L reprezintă puritateta oțelului, fără prezența altor substanțe cum ar fi nichel sau alamă. Popularitatea oțelului chirurgical pentru bijuterii printre cumpărători se datorează în primul rând pentru nuanța închisă a metalului.
 

Titan

Titanul este un metal ușor, tare de culoare argintie până la albă. Titanul este un metal foarte rezistent și la fel ca și oțelul chirurgical nu provoacă reacții alergice.
 

Aur alb și galben

Aurul alb și galben sunt aliaje din aur natural si alte metale. Aurul natural este foarte moale pentru confecționarea bijuteriilor. Pentru aurul galben aliajul este din cupru sau zinc. Pentru colorarea aurului alb se utilizează paladiu și nichel. Conținutul aurului în aliajele bijuterice sau originalitatea se exprimă în carate (aurul natural are 24 de carate).
 

Argint

Argintul este un metal. Argintul are tendinta de a se oxida la contactul cu aerul, de aceea se matuieste si se inegreste daca nu este purtat. Argintul este mai tare decât aurul. Pentru bijuterii se foloseseste aliajul dintre argint si cupru.Argintul veritabil este indicat prin fractiune. De ex. 925/000 reprezintă că aliajul este din 92,5% argint curat. Unele bijuterii sunt placate cu rodiu sau argint standart ș.a.m.d. pentru a mari luciul.
 

Diamant

Diamantul una din formele cristalice ale carbonului, iau naștere la adâncimi mari, in magma vulcanilor, unde sunt temperaturi de 1300°C . Diamantul este denumirea pietrei prețioase, de o fatetarea specifică. După criteriile îndeplinite se măsoară calitatea gemă ( numarul de carate) poi se mai măsoară și puritatea sa. Diamantele din atelierile de bijuterii obisnuite au o calitate de zeci de caraate.

Simbolul utilizat de noi la bijuterii este H/I care reprezintă puritatea diamantului natural.

Brilliant

Briliantul este un diamant fațetat, de o forma de 56 de fațete.

ÎNGRIJIREA BIJUTERIILOR

Dacă purtați bijuteriile zilnic, e necesar sa fie curatite o dată pe lună. Se curăță de cremă, grasime s.s.m.d. În principiu puteți să curățați singuri bijuteriile acasa daca asestea nu au pietre, perle și corale. În fiecare magazin de bijuterii se vinde o soluție specială pentru curatarea bijuteriilor din aur si argint. Puteți curăța bijuteriile cu ajutorul vatei sau cârpei, pe care se toarna solutia. Pentru bijuteriile purtare zilnic se recomanda o curățire generală cu ultrasunete, la un specialist.

Bijuteriile pe care le purtați din când în când, pot fi curățate de un specialist o dată în an.