Politica de confidențialitate pe Vivantis.ro

Pagina Vivantis.ro vă este ajustată dumneavoastră. În baza comportamentului dumneavoastră pe web personalizăm conținutul și vă afișăm ofertele și produsele relevante. Făcând click pe butonul „Înțeleg” sau pe oricare alt link în afara acestei bare, sunteți de acord cu utilizarea cookies și oferirea datelor despre comportamentul dumneavoastră pe web, pentru a vă afișa publicitatea țintită pe rețelele sociale și de publicitate sau pe alte pagini web. Personalizarea și reclama țintită pot fi oricând dezactivate în Setări confidențialitate.

2 luni pentru întoarcerea
Serviciul Clienți  [email protected] | +40 312 295 132
Menu

Rezistență la apă

TABEL DE REZISTENȚĂ LA APĂ
REZISTENȚA LA APĂINDICAȚIISTROPI DE APĂ, PLOAIEDUȘ, SPĂLATUL PE MÂNIÎNOT, SCUFUNDARE FĂRĂ APARAT DE RESP., BAIESCUFUNDĂRI PROFESIONALE
WR 0 mFără indicațieNUNUNUNU
WR 30 m3 ATM/3 BARDANUNUNU
WR 50 m5 ATM/5 BARDADANUNU
WR 100 m10 ATM/10 BARDADADANU
WR 200 m20 ATM/20 BARDADADADA
WR 300 m30 ATM/30 BARDADADADA
WR 500 m50 ATM/50 BARDADADADA
WR 1 000 m100 ATM/100 BARDADADADA

Specificația "water resistant" se folosește pentru ceasurile care trebuie să evite contactul cu apa. Rezistența maximă pentru ei o constituie umiditatea aerului. Ceasurile specificate astfel nu la purtăm cu noi la baie sau bazin.

Indicația "water resistant" împreună cu indicația adâncimii în metri sau presiunii atmosferice (atm) se folosește pentru ceasuri mai rezistente. Rezistența la apă se indică cu ajutorul a trei unități de măsură. Metri (m), bari (bar) sau atmosfere (atm). Valorile indicatoarelor nu se referă la adâncimea de scufundare ci la presiunea exercitată în timpul testului de etanşeitate.1 m a coloanei de apă corespunde presiunii de 0,1 bar sau 0,1 atm. Dacă ceasul este marcat cu datele 100 m, 10 bar sau 10 atm, întotdeauna asta semnificat faptul că în condițiile de laborator ceasul rezistă la presiunea apei la 100 m la o temperatură și densitate stabilită de normă.

Există o presupunere falsă că valorile indicatoarelor se referă la adâncimea la care proprietarul ceasului se poate scufunda. Teoretic e așa, doar dacă persoana se scufundă într-o apă lină, curată și la o temperatură constantă. Însă o astfel de situație este mai puțin probabilă, deoarece adâncimea reală e mai mică. Evaluarea ceasurilor se face în condițiile ideale de laborator. Ceea ce la scufundări reale nu se întâlnește. Expunerea ceasurilor sub apă depinde de faptul cum vă purtați cu ele. Dacă se îneacă în apă le amenință apa agresivă sărată și substanțele chimice.

Ceasurile marcate ca rezistente la apă până la 30 de m/3 atm pot fi folosite la spălatul mașinii, dar nu și la duș. Puteți purta la duș numai ceasul marcat cu până la 100 m/10 atm. Pentru scufundări puteți purta ceasuri marcate cu 200m adâncime deci 20 atm și pentru scufundări profesionale ceasurile sunt marcate cu 1000m/100 atm.


Cum utilizăm ceasurile cu etanș 100 metri (10 ATM a 10 BAR) și mai mult

  • După contactul cu apa puternic clorurată sau cu apa de mare, clătiți ceasul cu apă curată și lăsați-l să se usuce.
  • Dacă nu este indicat altfel în instrucțiuni, niciodată nu manipulați cu remontoarul sau cu alte butoane sub apă.
  • Înainte de înot sau scufundare întotdeauna verificați remontoarul ceasului, dacă nu este tras în afară. Dacă da, atunci apăsați-l la loc, pentru a păstra impermeabilitatea ceasului la apă.
  • Niciodată nu înlocuiți desinestătător bateria ceasului cu etanș. Folosiți service-urile autorizate!
  • Contrastul mare de temperaturi scade rezistența la apă – de ex. la saună, când mergeți de la soare în apă rece etc Ceasurile în general nu trebuie expuse apei calde sau fierbinți!
  • Dacă apă sau aburii condensați, totuși vor ajunge în interiorul ceasului, duceți ceasul cât mai curând posibil la un service profesional. Astfel veți evita daune mai grave a mecanismului.

Reclamarea etanșului
Odată ce ceasul va fi deteriorat din cauza remoantoarului scos sau utilizării butoanelor sub apă, cu părere de rău, nu vom putea accepta cererea de reclamare. Deci, fiți maximal atenți la utilizarea ceasului Dumneavoastră!

 

 

Notă: Pentru calculatoarele SUUNTO scara de impermiabilitate e redată în valori reale și de aceia pentru ele de obicei tabelul de rezistentă la apă nu se referă. Valoarea specificată în m corespunde adâncimii reale, la care calculatorul poate fi scufundat.