Hodinářský slovník

Materialul ceasurilor

Unul dintre cele mai importante atribute ale unui ceas? Desigur materialul.
Aceasta afectează nu doar durabilitatea, ci și prețul. Fie că este vorba de materialul carcasei sau cel al cureluůei, alegând cu atenție, vă veți pune în evidență personalitatea și stilul.
Care dintre ele va fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră? Inspirați-vă.

Materiál

Aluminiu: un material foarte rezistent din punct de vedere chimic, exceleaza mai ales prin greutatea redusa.

Lemn: Material natural și durabil. O opțiune foarte populară pentru ceasuri în ultima vreme datorită greutății reduse, designului și aspectului general. Cele mai populare tipuri de lemn sunt salcâmul, frasinul, fagul sau mesteacănul.

Carbon: Cu alte cuvinte, un element foarte ușor, rezistent și neinflamabil, folosit mai ales pentru ceasuri sportive și militare.

Ceramică: Un material foarte atractiv și dur, este un așa-numit material HighTech.

Alamă: Un aliaj de cupru și zinc cu un aspect atractiv.

Oțel: Oțel inoxidabil (stainless steel). Metal de calitate, necoroziv, al cărui dezavantaj, însă, este greutatea mai mare.

Plastic: Material ușor, fragil, antialergenic. Adecvat pentru uz sportiv.

Oțel placat cu aur: Oțel placat cu un strat de aur cu o grosime de 5-10 μm (microni).

Titan: Metal ușor și dur de înaltă calitate, potrivit în special pentru alergici.

 

Materialul brățărilor

Brățară milaneză: este o brățară metalică apreciată pentru variabilitatea sa, deci puteți ajusta singur lungimea brățării în confortul casei dumneavoastră (nu este nevoie de scurtarea de către un ceasornicar). Acesta este tipul ideal de curea pentru un ceas cadou (atunci când nu cunoașteți circumferința mâinii persoanei pentru care îl cumpărați).

Oțel: Brățara poate rezista la expunerea prelungită la apă și transpirație. Dezavantajul poate fi greutatea mai mare. Dacă alegeți titanul, proprietățile vor rămâne aceleași, greutatea va scădea și va fi potrivită și pentru persoanele cu alergii.

Piele naturală: cel mai clasic material. Cea mai elegantă opțiune de curea. O curea din piele poate părea la început inflexibilă, dar după un timp se va adapta la încheietura mâinii dumneavoastră și nu veți mai ști de ea. Cele mai obișnuite tipuri de piele sunt cea de porc, de vițel sau de capră, iar dacă aveți grijă de curea, aceasta vă va răsplăti cu o viață de lungă durată.

Silicon: Este vorba de un material flexibil și hidrofug, e plăcut pe mână și nu se răsucește. O curea din silicon este o alegere ideală pentru un ceas sport. Cu toate acestea, când ieșiți în societate, alegeți un alt tip.

Piele sintetică: Fabricată pe bază de plastic. Deși durabilitatea sa nu este foarte mare, este în schimb, mai prietenoasă cu animalele..

Textile: Fibre textile țesute într-o țesătură care se remarcă în special prin greutate redusă și întreținere ușoară. Un avantaj uriaș este multitudinea de modele.

Všechny hodinky na jednom místě