Hodinářský slovník

Ceasuri analogice

Un ceas analogic sau, dacă preferați, un ceas cu ace, este un ceas care afișează timpul cu ajutorul acelor de oră, minute și secunde. În mod excepțional, este posibil să întâlniți ceasuri cu un singur ac (marca Meistersinger).

Din punct de vedere istoric, toate tipurile își au origininea de la ceasurile de buzunar, care au fost fabricate în 1511. Cu toate acestea, un ceas care putea fi atașat la o brățară ca bijuterie a fost realizat în 1810 pentru Caroline Murat, regina de Napoli, iar autorul primului ceas de mână a fost Abraham-Louis Breguet. Bărbații au trebuit să mai aștepte până în anul 1904. Firma Cartier l-a realizat atunci pentru Albert Santos-Dumont, un aviator brazilian din Primul Război Mondial.


În ciuda popularității crescânde a ceasurilor inteligente, rămân cel mai utilizat tip de ceasuri. Ceasurile analogice sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de lucruri tradiționale. Atunci când decideți ce ceas să alegeți pentru o ținută de afaceri sau un eveniment social, un ceas cu ace este cea mai potrivită alegere.
Mărcile verificate sunt, fără îndoială, Citizen, Seiko sau Swatch.

Analogové
Všechny analogové hodinky