Hodinářský slovník

Ceasuri digitale

Ceasurile digitale sunt populare în rândul posesorilor săi în principal datorită citirii mai ușoare și mai rapide, nu numai timpului. Acest lucru se datorează cristalelor lichide care cu ajutorul iluminării afișează data și ora pe ecran. De asemenea, ceasurile sunt, de obicei, iluminate, ceea ce sporește caracterul lor practic.

Primul ceas digital a fost fabricat de compania Hamilton Watch Company în anul 1972 și se numea Pulsar. A devenit un hit aproape imediat și a rezistat în această postură până la sfârșitul anilor 1980. Din fericire, valurile modei se repetă, astfel că, în ultima vreme, ceasurile "digitale" au redevenit foarte populare în rândul tinerilor care iubesc "lumea fashion". Combinațiile de culori trendy și un aspect atractiv, uneori retro, le fac să fie un accesoriu perfect stilat.

Cei mai renumiți producători ai acestor piese sunt, de exemplu, Casio, Timex, Calypso sau Seiko.

Pentru fanii futurismului, există ceasuri binare. Timpul este afișat cu ajutorul LED-urilor, unde fiecare lumină reprezintă o anumită cifră din sistemul binar (unu). Cu puțin antrenament, veți obține un afișaj de timp cu un design unic pe care îl veți înțelege doar dumneavoastră.

Digitální
Digitální hodinky