Hodinářský slovník

Etanșeitatea

Care este diferența dintre etanșeitate și rezistență la apă? Bună întrebare.
Și iată și o explicație.
Rezistența la apă (water-resistant) este doar capacitatea de bază de a rezista la o scurtă expunere la apă sau umiditate, în timp ce etanșeitatea este un parametru care determină posibilitatea de scufundare.
Și la ce adâncime? Aflați în tabelul nostru.

Vodotěsnost

Termenul "water resistant" este folosit pentru ceasurile care nu trebuie să intre în contact cu apa. Expunerea maximă la apă este reprezentată de umiditatea din aer. Această denumire, împreună cu indicarea adâncimii în metri sau a presiunii în atmosfere (atm), este folosită pentru ceasurile mai rezistente.
Etanșeitatea este indicată în mod obișnuit în trei unități de măsură diferite: metri (m), bari (bar) sau atmosfere (atm). Variabila comună pentru toate cele trei unități este presiunea coloanei de apă.
Pentru o mai bună înțelegere, 1 metru de coloană de apă corespunde unei presiuni de 0,1 bar sau 0,1 atmosferă.

Toate testele de etanșeitate ale ceasurilor sunt efectuate în condiții de laborator, deci este necesar să se țină cont cu o mică marjă de eroare a rezultatelor. Adâncimea la care ceasul poate coborî este de fapt mai mică. Acest lucru se datorează faptului că ceasul este supus unor influențe externe, cum ar fi apa curgătoare, schimbările de temperatură sau, în cel mai rău caz, deteriorarea prin impact mecanic. Dacă vă scufundați în mare, îl pun în pericol apa sărată agresivă și substanțele chimice.

Všechny hodinky na jednom místě