Hodinářský slovník

Funcțiile ceasului

Toate ceasurile sunt echipate cu numeroase funcții, unele cu mai multe, altele cu mai puține.Odată cu apariția tehnologiei moderne în lumea orologeriei, numărul și tipul de funcții s-au schimbat semnificativ.În prezent, vă puteți folosi ceasul pentru a efectua apeluri telefonice, pentru a scrie mesaje sau pentru a plăti în magazine.Cu toate acestea, nu trebuie să uităm clasica bună de altădată.Convingeți-vă singuri.

Funkce

Barometru: un instrument de măsurare a presiunii atmosferice datorită unui senzor încorporat.

Afișajul datei: poate fi automat, cu o singură cifră sau cu două cifre și este situat, de obicei, într-o fereastră mică pe cadran. În unele tipuri, este sub forma unui cadran cu numere, spre care indică acul.

Ziua săptămânii: Afișează ziua săptămânii prin abrevierea sa în limba străină (poate fi bilingv) într-o fereastră mică pe cadran sau prin intermediul unui ac și al unui cadran cu denumirea zilelor. Unele ceasuri Prim oferă denumirea zilelor și a lunilor în limba cehă.

Timp dual: Afișează ora în două fusuri orare, selectabile de către utilizator.

Indicatorul de adâncime: Cu ajutorul unui senzor de presiune, afișajul ceasului digital arată adâncimea de scufundare în timpul scufundării.

Calendar: afișează ziua, luna eventual și anul.

Busolă: senzor încorporat care indică polul nord magnetic.

Măsurarea tensiunii arteriale: Este importantă calibrarea cu manometrul. Măsurarea efectivă se face apoi prin combinarea a doi senzori - un senzor de ritm cardiac și un senzor ECG. Datorită acestor doi senzori, ceasul poate determina timpul necesar pentru ca sângele să ajungă de la inimă la încheietura mâinii.Monitorul ritmului cardiac: o funcție ceasurilor sport care vă permite să vă monitorizați ritmul cardiac curent (răspunsul corpului dumneavoastră la o anumită sarcină fizică în timpul unei anumite activități sportive). Posibilitatea de a măsura peste centura toracică.Monitorizarea somnului: Ceasul poate evalua calitatea somnului, durata somnului, etapele de somn sau factorii legați de stilul de viață.NFC: un cip care permite comunicarea fără fir între dispozitive pe o distanță scurtă. Această funcție este utilizată cel mai frecvent pentru plățile fără contact. Datorită codurilor QR atașate, puteți controla, de asemenea, unele aparate din casă. Datorită acestui "gadget" puteți debloca ușile, descărca meniuri în restaurante, deschide hărți prin simpla plasare a telefonului în suportul din mașină etc.

Phone finder - ceasul vă găsește telefonul prin conectarea prin Bluetooth. Când apăsați butonul de pe ceas, telefonul începe să emită un sunet.

Calendar complet automat: O funcție a unor ceasuri digitale și combinate în care calendarul este preprogramat pentru mai multe decenii în mod anticipat.

Oximetru: Un indicator al cantității de oxigen din sânge, la o persoană sănătoasă, valoarea ar trebui să fie de 95-99%. Măsurarea se face prin trecerea unei lumini prin încheietura mâinii și procesarea luminii reflectate. Măsurarea durează între o jumătate de minut și un minut și trebuie să stați liniștit.

Control radio: ceasul este capabil să recepționeze un semnal radio și astfel să se regleze singur. Modelele de ceasuri radiocomandate sunt cele mai precise.

Cronometru: Unele modele pot măsura mai mulți timpi intermediari

Ora mondială: Afișează orele din diferite fusuri orare din întreaga lume. Zonele sunt împărțite pe orașe (Londra, New York, Paris...).

Tahimetru: utilizat la ceasurile analogice, în combinație cu un cronometru, pentru a determina viteza de mișcare. Porniți cronometrul ți apoi opriți-l după parcurgerea unei distanțe de un kilometru. Scara tahimetrică poate fi apoi utilizată pentru a citi viteza obiectului.

Termometru: Senzor încorporat pentru detectarea temperaturii. Pentru o măsurare precisă, ceasul nu trebuie să fie la încheietura mâinii.

Cronometru: Ceasul numără în sens descrescător de la un timp prestabilit până la zero. Atunci când se atinge zero, se va emite un semnal sonor. Unele dintre ceasuri au și un cronometru pentru iahturi, care este un cronometru adaptat pentru numărătoarea inversă de start a regatelor.

Funcții de antrenament: aceste ceasuri pot face mult mai mult decât senzorii de ritm cardiac. Sunt un asistent inteligent care ghidează sportivii de agrement și profesioniștii pentru a atinge o mai bună condiție fizică și alte obiective sportive. (Putem să ne definim propriile zone de antrenament, să determinăm zona optimă de exerciții fizice, să monitorizăm limitele ritmului cardiac etc.).

Altimetru: senzor de presiune încorporat cu conversie în altitudine.

Wi-Fi: O funcție a smartwatch-ului care vă permite să descărcați hărți sau orice altă aplicație care vă face viața mai ușoară.

Všechny hodinky na jedno místě