Hodinářský slovník

Geamuri de ceas

Durata de viață a ceasului dvs. este direct proporțională cu calitatea geamului de ceas. Prin urmare, este util să știm ce tipuri există și care sunt punctele lor tari.
Pentru asta suntem aici, ca să vă ajutăm.

Sticlă anti-reflexie: Sticlă tratată împotriva reflexiei. Cadranul este ușor de vizualizat chiar și în lumină directă.

Gorilla Glass: Sticlă temperată de la compania Corning Inc. concepută pentru a rezista la diferite efecte adverse, în special lovituri și zgârieturi. Datorită unui proces de polimerizare chimică, atunci când sticla este scufundată în sare topită la o temperatură de peste 400 °C , aceasta dobândește proprietăți precum rezistența extremă sau transparența cristalină.

Hardlex: Sticlă minerală întărită cu o suprafață rezistentă la zgârieturi (patentată de ®Seiko Corporation).

Sticlă minerală: Sticlă cu un amestec de cuarț. Duritatea este mai mare decât cea a sticlei acrilice (din plastic).

Sticlă de plastic: Folosită în principal la ceasurile pentru copii. În cazul în care sticla este acoperită de zgârieturi fine, vă va fi suficientă pasta și periuța de dinți. După o mică lustruire și apoi clătire, sticla va fi aproape ca nouă.

Sticlă de safir: Sticla de safir este un safir sintetic, o versiune transparentă a corundului. Este cel mai dur tip de sticlă utilizat la ceasuri. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu poate fi zgâriat. Pentru asta ar fi nevoie de un material la fel de dur sau mai dur, adică diamant.

Sticlă sferică: Sticlă convexă în formă de lentilă, care face cadranul mai ușor de citit.

Skla
Všechny hodinky na jednom místě