Hodinářský slovník

Iluminarea ceasurilor

Știm cu toții că, în timpul zilei, ne putem da seama cât este ceasul dintr-o privire surtă aruncată pe cadran. Odată ce se face seară, s-ar putea să nu mai fie atât de ușor.
Din fericire, există o serie de opțiuni de iluminat care vă vor face viața mai ușoară.
Să vedem care sunt.

Oslevětlení

After Glow: Lumina de fundal se aprinde după apăsarea butonului timp de aproximativ 5 secunde, apoi se stinge automat.

Iluminare electrică automată: atunci când ceasul este înclinat spre față, se activează funcția de iluminare a afișajului sau a cadranului.

Lumina de fundal electrică: iluminare de fundal a afișajului sau a cadranului, alimentată cu baterii. Pornește prin apăsarea coroanei.

INDIGLO: Există numai la ceasurile Timex. Este o iluminare de fundal a ecranului sau a cadranului pe tot ecranul, în timpul în care este apăsată coroana. Acest lucru se datorează straturilor subțiri de fosfor din sticla sau plasticul din spatele cadranului, la care este trimis un impuls de energie electrică de către baterie.

Strat luminescent: Stratul fluorescent vă permite să urmăriți ora chiar și în condiții de vizibilitate redusă sau întuneric total, pentru o perioadă de aproape 6 ore. Acest strat este aplicat de obicei pe ace și pe indexuri.

Iluminare cu LED diodă: Pentru a ilumina cadranul sau afișajul se utilizează o diodă LED. Această metodă de iluminare de fundal este cel mai des aplicată la ceasurile digitale.

Všechny hodinky na jednom místě