Hodinářský slovník

Dimensiunile ceasului și ale curelei

Alegerea mărimii potrivite a ceasului este adesea o disciplină subestimată. Puteți avea cea mai frumoasă piesă, dar dacă aceasta pare greoaie pe încheietura mâinii sau, dimpotrivă, nu se evidențiază deloc, impresia finală va fi distrusă definitiv. Și ar fi păcat. La fel se întâmplă și cu curelele. În rândurile de mai vei jos veți găsi instrucțiuni pentru a determina corect lățimea și lungimea acesteia.

Este chiar mai ușor decât pare, iar noi vă vom ajuta în acest sens.

În imaginile de mai jos, puteți vedea cum arată diferite mărimi de ceasuri pe încheietura unei femei sau a unui bărbat.

Un instrument util pentru imaginația dvs., nu-i așa?

Velikosti

Dimensiunea ceasului

 

Dimensiunea ceasului corespunde diametrului cadranului în milimetri (fără cronograf sau coroană). O regulă nescrisă spune că femeile ar trebui să aleagă un cadran mai mic, în timp ce bărbații ar trebui să aleagă unul mai mare. Prin urmare, dimensiunea recomandată a cadranului pentru femei este între 28 mm și 38 mm. Ceasurile pentru bărbați variază de la 36 mm la 50 mm sau mai mult (media maximă pentru bărbați este de 40-42,5 mm).

Cum să aflați mărimea corectă a curelei?

Întrebarea despre cum să aflăm dimensiunea corectă a curelelor nu este o știință. Să o împărțim în două părți. Determinarea lățimii curelei și apoi a lungimii acesteia.
Lățimea curelei este determinată de distanța dintre brațele carcasei ceasului. Pentru aceasta este suficientă o riglă obișnuită.
Lungimea curelelor poate fi prezentată de exemplu 120/70. Primul număr indică capătul mai lung al curelei, în timp ce al doilea indică capătul mai scurt cu cataramă. Pentru a afla lungimea curelei de care aveți nevoie, folosiți un metru de croitorie pentru a măsura cu precizie circumferința încheieturii mâinii. Pentru un confort mai mare se recomandă să lăsați un spațiu liber de cel puțin 1-2 cm.

Lățimea curelei
Velikost hodinek