Hodinářský slovník

Mecanismul ceasurilor

Mecanismul este inima ceasului.Mecanismele au cunoscut o evoluție îndelungată de-a lungul multor ani și se pare că îmbunătățirea lor nu se va opri.Haideți să vedem împreună cu ce tipuri s-ar putea să vă întâlniți.

Strojek

Mecanice: Calea perfectă, pentru adevărații pasionați de clasică, care caută un ceas cu suflet pur. Mecanismul, care este remontat manual, este acționat de o spirală prin derularea sa treptată. Cu ajutorul coroanei poate apoi fi strânsă din nou. Un ceas obișnuit va rezista între una și două zile, iar unul de calitate mai înaltă până la două săptămâni.

Automate: La fel ca și în cazul unui ceas cu remontoar, un ceas cu mecanism automat este ideal pentru cunoscătorii de ceasuri. Mișcarea, de asemenea,este acționată de o spirală înfășurată, care se derulează treptat. Însă, în cazul mecanismelor automate, arcul este înfășurat prin mișcarea mâinii în timpul uzurii normale.Rezerva de remontare (rezistența ceasului) este în mod normal de aproximativ două zile, iar pentru ceasurile de cea mai bună calitate, de aproximativ două săptămâni.Precizie: abatere de până la +- 40 s/zi, pentru piesele de calitate abaterea este semnificativ mai mică.

Quartz - baterie: Sursa de alimentare este o baterie de dimensiuni reduse care durează mai mulți ani. Timpul este determinat de un oscilator cu cuarț, care transformă energia furnizată de baterie în oscilații electrice. Datorită frecvenței ridicate a oscilațiilor, ceasurile cu cuarț sunt extrem de precise.Precizie: abatere de până la +- 2 s/zi.

Quartz - alimentare cu energie solară: panouri solare încorporate sub cadran, completează energia pentru condensatorul de mare capacitate încorporat. Energia din baterie durează între 4 și 5 luni. Pentru a-i prelungi durata de viață cât mai mult posibil, lăsați ceasul la lumina directă. Va continua să se încarce și va dura mai mult.Precizie: abatere de până la +- 2 s/zi.

Citizen ECO - Drive: nu mai este nevoie de schimbarea bateriei. ECO-DRIVE transformă lumina soarelui sau lumina artificială în energie curată. Pornire după doar un minut de iluminare, rezervă de funcționare de până la 500 de zile. Forță motoare ecologică și, în același timp, ieftină, deoarece utilizează o resursă naturală de bază - lumina.

Seiko Kinetic: Sistemul generează automat energia necesară prin utilizarea mișcării mâinii umane. O parte din energia produsă este utilizată pentru a alimenta mișcarea, iar o altă parte este stocată într-un condensator integrat. Acest aranjament asigură că ceasul nu se va opri chiar dacă proprietarul îl pune la păstrare pentru câteva zile.

Všechny hodinky na jednom místě