Hodinářský slovník

Smartwatch

Smarwatch

Sau ceasuri "inteligente". Acestea corespund celor mai recente tendințe din lumea ceasurilor. Sunt conectate la telefon prin tehnologia bluetooth, iar într-o aplicație specifică (pe telefon) puteți găsi date despre numărul de pași parcurși, numărul de calorii arse, ritmul cardiac, funcții de antrenament etc. Pe ceasul propriu-zis veți găsi, de asemenea, o mulțime de informații, dar aplicația este, în majoritatea cazurilor, mai detaliată. Cantitatea de date furnizate depinde de tipul de ceas și de funcțiile prezentate. Cele mai cunoscute mărci sunt Apple, Samsung, Garmin, Wotchi, Huawei sau Xiaomi.

Categoria smartwatch este asociată și cu categoria de ceasuri hibride (denumite uneori „connected watch“ sau "smartwatch mecanic") - aceasta se referă la ceasurile care sunt analogice -cu ace, dar care pot fi conectate la telefon, iar aplicația din telefon vă oferă informații, spre exemplu, despre numărul de pași parcurși, caloriile arse etc. Ceasurile hibride sunt oferite de mărci precum Kronaby, Festina sau Lotus.
 

 


 

Ca să nu fie lucrurile prea simple, pe piață își fac loc "bijuteriile smart" . Marca emblematică a acestor piese inteligente este Bellabeat. Un monitor de activitate încorporat într-o bijuterie elegantă care poate fi purtată ca brățară, colier sau broșă. Pandantivul vă monitorizează pașii, distanța parcursă, caloriile arse, calitatea somnului, nivelul de stres și multe alte activități. Bateria sa rezistă 6 luni incredibile, iar aplicația sa este compatibilă cu iOS și Android.

Smartwatch
Chytré šperky