Politica de confidențialitate pe Vivantis.ro
Pagina Vivantis.ro vă este ajustată dumneavoastră. În baza comportamentului dumneavoastră pe web personalizăm conținutul și vă afișăm ofertele și produsele relevante. Făcând click pe butonul „Înțeleg” sau pe oricare alt link în afara acestei bare, sunteți de acord cu utilizarea cookies și oferirea datelor despre comportamentul dumneavoastră pe web, pentru a vă afișa publicitatea țintită pe rețelele sociale și de publicitate sau pe alte pagini web. Personalizarea și reclama țintită pot fi oricând dezactivate în Setări confidențialitate.
Înțeleg
Editare setări
Mai multe informații despre confidențialitate
loading

Cine a spus că IT, este numai pentru băieți?

Fiecare a întâmpinat în viața sa careva prejudecăți. Bărbații nu îngrijesc copiii, fetele se joscă cu păpuși, femeile nu înțeleg lucrurile tehnice... Dar din când în când apre cineva, căruia nu îi este frică să plutească împotriva cursului apei.

La fel ca și Dita Prikrylova, fiica unui expert în calculatoare, care pe parcursul studiilor la școala economică a înțeles că inima ei bate pentru tehnologiile informaționale și și-a îndeplinit visul, chiar dacă cei din jur au fost mirați. Disciplina IT e pentru băieți, nu?

Ditei nu i-a fost frică de stereotipuri și chiar a inițiat în Brno, orașul unde studia, cursuri de programare și procesare a datelor pentru cunoscuți, prieteni, dar în primul rând pentru fete. Nu a durat mult și împreună cu prietena sa, au creat platforma cu denumirea caracteristică Czechitas.

Din la cursurile din Brno până la premiul internațional


Dita știa că în domeniul IT nu va întâlni multe femei, dar ceva îi spunea că ar putea face o schimbare ea însăși. Din cursurile de programare a fondat o organizație neguvernamentală, care le ajută femeilor și fetelor să cunoască lumea tehnologiilor informaționale.

În prezent organizația Czechitas activează nu numai în Brno, orașul de baștină, dar și în Praga, Ceske Budejovice și Ostrava. Nu se axează doar pe workshopuri și cursuri, dar se străduie să ajute noile talente să-și găsească un loc de muncă. Mai întâi de toate doresc să le motiveze și să le ofere curajul de a ieși din mulțime. Poate că unele fete nici nu s-ar fi gândit să studieze o facultate tehnică, sau să caute un job într-o firmă IT, dar ce-ar fi dacă ar afla că anume această profesie le-ar încânta.

Cursurile și worcshopurile de la Czechitas nu sunt numai pentru femei. Au început să facă cursuri la taberele de vară pentru copii, pentru că aceste "IT fete cehe" (de fapt și IT băieți) sunt foarte conștienți de faptul că în lumea de astăzi nu putem exista fără competențe digitale. Activitatea organizației a fost sesizată nu numai în Cehia, dar și în Europa și a fost corespunzător apreciată.

În afara zonei de confort


Poate nu veți crede că această brunetă mică de douăzeci și doi de ani a alergat săptămâna trecută la maraton. Dar, de fapt, alergatul și în general sportul o fac plină de energie. În afară de alergat iubește kiteboardingul sau de exemplu downhill biking. Nu îi este frică să iasă de pe drumul bătătorit și datorită acestui fapt trăiește ceia, la ce alții doar visează...

În ce se simte ea însăși? Din culori preferă negrul clasic. Chiar dacă este un tip sportiv, înlocuiește bucuroasă pantalonii cu rochii. Poate fi văzută deseori în rochii confortabile denim, de care are câteva. Deci nimeni din noi nu a fost mirat, că Dita după filmări și-a luat cu sine rochia de blugi de la s. Oliver :-) La fel de încântată este și de rochiile simple negre, decorate,de exemplu, numai cu o mică broderie. Acesta la fel o veți găsi în garderoba ei într-o mulțime de variante. Dita nu preferă bijuteriile accentuate, poartă doar un ceas minimalist și o brățară discretă.


Și în concluzie, după o zi petrecută împreună, toți am căzut de acord, că încă nu am întâlnit o persoană atât de inspirativă. Farmecul istoriei sale constă în faptul, că nu i-a fost frică să-și spună părerea, chiar dacă nu era la fel cu cea a majorității. Acum se străduie ca și altor femei să nu le fie frică să facă acest pas.

Pentru spațiul fotogenic le mulțumim celor de la Prague Startup Market.

info@vivantis.ro9-17 ore+40 312 295 132
zile
:
ore
:
minute
:
secunde
Alegeți din 31 172
de produse
x