Razele de soare ne încălzesc mai des și mai des și prind la putere. Garderoba ne este deja asortată în culori și ținute de primăvară, dar ce facem cu accesoriile? Tocmai a sosit timpul ideal, să faci rost de o pereche nouă de ochelari de soare, care îți vor completa perfect ținuta și îți vor proteja ochii de razele UV. Chiar dacă soarele nu te deranjează și nu îți irită ochii, bronzatul fără ochelari de soare, îți poate deteriora vederea.

 

Dar, de fapt, ce înseamnă acele două litere magice "UV"? Este vorba de razele ultraviolete, care apoi pot fi categorizate în trei tipuri - UVA, UVB și UVC. Cele mai periculoase sunt razele UVB, împotriva cărora ne protejăm ochii cu ochelari de soare, iar pielea cu cosmetice solare. Atunci când alegi ochelari, atrage atenția la cei care sunt marcați cu cel puțin UV 400, care ar trebui să blocheze circa 99% de raze UVA șu UVB.

 

Ce ochelari să alegi, ca să se potrivească cât mai bine cu forma feței?

 

 

Se spune că contariile se atrag, așa va fi și în acest caz. Pentru fața rotundă, se potrivesc ochelarii cu ramă dreptunghiulară, așa-numiții wayfarer. Ochelarii dreptunghiulari vor întinde optic forma feței. Și dimpotrivă, evită ochelarii rotunzi, nu sunt alegerea perfectă, având tendința să rotunjească optic și mai mult forma feței.

 

Te întrebi, cu care formă a feței se potrivesc cele mai multe tipuri de ochelari? Ups, cu fața ovală :-). Dacă ai forma feței ovală, vei fi de acord cu noi, că ți se potrivesc toate formele și toate culorile de rame. Nu trebuie să eviți nici modelele mai extravagante - spre exemplu, ochelarii înguști în stil cat eyes, care, cu siguranță, vor capta atenția nu numai unui trecător.

 

Și fața de formă pătrată atrage contrarille :-) Alegerea clară pentru tine sunt ochelarii cu ramă rotundă, așa-numiții browline, la care partea de sus a ramei din plastic copiază forma sprâncenelor. Nu este vorba de o noutate, acești ochelari au devenit faimoși în anii 50 și datorită popularității sale în ultimul timp au devenit din nou la modă. Și e super, ce spui :-). Te poți distra alegând rame cu diverse ornamente și decorații.

 

Uneori, mai puținul are efect mai mare. Lasă să iasă în evidență frumusețea feței tale și alege rame mai fine și mai puțin decorate. O ideie excelentă sunt așa-numiții ochelari pilot. De unde a apărut această denumire? Piloții într-adevăr purtau acest tip de ochelari, deoarece aveau nevoie să aibă ochii protejați de razele solare din toate unghiurile.

Ți-a plăcut inspirația noastră cu ochelari de soare? Atunci, distribuie și prietenilor. :-)