Dorința de avea o piele catifelată, așa cum o știm din pozele celor mai romantice scene ale vedetelor de la Hollywood, este absolut normală... Un detaliu aparent obișnuit, cum ar fi pielea netedă, poate fi la un moment dat decisiv. Mai ales acum când se apropie sezonul fustelor scurte și al picioarelor descoperite.

Ceară, pastă de zahăr și cremă depilatoare

Aparatele clasice de ras nu mai sunt la modă, deoarece pot face mai mult rău decât bine, iar efectul obținut nu este chiar de vis. O soluție mult mai delicată și în același timp mai eficientă este depilarea cu ceară, benzi de ceară, pastă de zahăr sau utilizarea cremei depilatoare. Toate aceste metode îndepărtează firul de păr cu o parte de rădăcina de sub suprafața pielii, prelungind astfel la maxim timpul până la următoarea depilare. Ca bonus, nu te vei tăia niciodată...

 

Depilarea cu pastă de zahăr sau ceară în condițiile casei este destul de dificilă. E nevoie de experiență pentru a încălzi ceara la temperatura optimă fără un bol special sau pentru a obține mișcarea perfectă atunci când tragi banda (întotdeauna împotriva direcției de creștere a părului), dar odată ce te vei obișnui cu produsul preferat, vei obține rezultatul dorit în doi timpi și trei mișcări :-)

Lame versus aparate electrice

Ce faci dacă totuși rămâi fană a metodelor clasice și metodele de depilare menționate mai sus nu te atrag? Atunci înlocuiește aparatul de ras clasic cu un aparat de ras electric. Acestea demult nu mai sunt doar prerogativa bărbaților și a miriștilor lor îngrijite.Aparatele de ras electrice pentru femei sunt concepute pentru a îngriji cu siguranță nu numai picioarele, ci și zona axilelor sau zonele intime și sunt perfect adaptate pentru utilizare pe pielea delicată și sensibilă. În ciuda prețului de achiziție mai mare, merită investiția nu numai din punct de vedere financiar, ci și din punct de vedere ecologic. Aparatele de ras de unică folosință nu reprezintă soluția optimă pentru viitor ...

Epilator doar pentru curajoase?

Una dintre cele mai garantate metode pentru picioarele cu adevărat perfect netede este, desigur, epilarea cu ajutorul unui epilator electric. În timp ce depilarea îndepărtează mai ales partea vizibilă a firului de păr, epilarea îndepărtează părul cu tot cu rădăcină. Nu te vom minți, este și cea mai dureroasă metodă și nu atât de faciilă de la început. Dar, odată ce te vei obișnui, nu vei mai dori alta.

 

SFAT: Înainte de epilare, poți face un duș sau o baie fierbinte, folosește peelingul și apoi începe să epilezi împotriva direcției de creșterii a părului. La început, îți recomandăm să reduci viteza epilatorului și probabil vei avea și pielea ușor înroșită în primele ore după epilare. Cu fiecare nouă epilare, rezultatul va fi mai perfect, pielea se va obișnui și creșterea părului nou treptat va încetini. Trebuie doar să reziști.

Să fie lumină sau IPL

În ultimii ani, un mare boom al epilării este metoda IPL, sau fotoepilarea. Este o lumină intens pulsată care încălzește foliculul și astfel distruge complet rădăcina. În acest loc, nu ar mai trebui să crească un fir nou de păr. Dacă ești adeptul potrivit pentru epilarea IPL, nu vei înceta să-l ridici în slăvi, chiar în ciuda prețului de achiziție mai mare al dispozitivului.

 


Din păcate, epilarea IPL nu este potrivită pentru fiecare. Este destinat celor care au pielea deschisă și părul întunecat. Nu funcționează pe părul cărunt, roșcat sau blond. În același timp, există contraindicații de sănătate pentru metoda IPL, deci ar trebui să fie evitată de femeile gravide și persoanele cu boli tiroidiene sau cardiace. Prin urmare, înainte de achiziționarea unui aparat IPL ar fi bine să consulți un expert și să analizezi cu atenție dacă aceasta este metoda potrivită pentru tine.

Produse cosmetice pentru calmarea și îngrijirea după epilare
Țintit pe bărbați

De la brici până la aparatele de ras moderne, bărbieritul a făcut un drum lung. Fiecare poate alege ce metodă i se potrivește cel mai bine. Înainte de a alege, trebuie luat în considerare care ar trebui să fie efectul final. Dacă dorești să obții o față perfect netedă, aparatul de ras este un mod garantat și rapid.


Există aparate de ras electrice, cu care vei obține un bărbierit neted la fel ca un aparat de ras, dar fără răni. Spre deosebire de aparatele de ras, capetele lor sunt mult mai mult timp ascuțite infernal. Pentru o miriște sexy, este recomandabil să alegeți fie un aparat de tuns, sau un aparat de ras electric cu atașamente. Și la sfârșit, nu uita de produsele cosmetice necesare după bărbierit.

Hawkins & Brimble
Babyliss Pro
Wahl
Alte echipamente pentru bărbierit, depilare și epilare